Munkatársak

Bérczessy András

igazgató, főszerkesztő

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségiztem, majd az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán hittanár, a Pécsi Tudományegyetemen személyügyi, később humánmenedzser végzettséget szereztem, média specializációval. Időközben számos tanfolyam, kurzus elvégzésével igyekeztem naprakészen tartani, illetve bővíteni ismereteimet, tudásomat, s ez mind a mai napig tart. 2014-ben kerültem a Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségébe, korábban – 15 éven keresztül – az egri Városi Televíziónál dolgoztam, külsős, később belsős, majd vezetői beosztásban. A Szent István Rádió és Televízió főszerkesztőjeként a szakmai munka irányítása a feladatom, igazgatóként a szervezet működtetésének segítése. Természetesen a műsorkészítésben is vállalok feladatot, a Szószóló című műsorban hetente jelentkezem, a Közélet című műsort havi egy alkalommal szerkesztem. Minden hónapban készítek egy Hétvégi levél című rádiós jegyzetet. Nős vagyok, két szép leányom van.

Email
Tovább

Birincsik Márton

zenei szerkesztő, technikus

2017-től vagyok tagja a Szent István Rádió és Televízió közösségének. A tapasztalatok és ismeretek megszerzését követően - jelenleg is - zenei szerkesztőként, technikusként, a social média felületek felelőseként, tikársági asszisztensként, valamint a televízió működésében is tevékenykedem. Fontosnak tartom fiatalként a fiatalok felé azt sugározni, hogy (még) érdemes rádiót hallgatni. Így a Kapcsolj rá – Zenei összeállítás fiataloknak című műsoromban a fiatalos zenék mellett, ifjúsági programajánlóval, kirándulás, -vagy valamilyen hasznos tippel is jelentkezem minden szombaton 17 óra 30 perctől.

Email
Tovább

Debnár Ádám

hírszerkesztő

A "hírek szerelmeseként" óránként 5 percem van, hogy megismertessek a hallgatókkal minden fontos történést hazánkból és a nagyvilágból. Ennyi idő alatt kell széles látókört biztosítani, és minden lényegeset megmagyarázni, ami szerintem már-már művészet, és én épp ezért vagyok oda a munkámért: minden 5 perces híradás egy-egy újabb kreatív kihívás. Akkor is "az események ütőerén" tartom a kezem, amikor épp nem dolgozom. Feleségemmel és két lánygyermekemmel Egerben élünk.

Email
Tovább

Dian-Dankó Zsuzsanna

szerkesztő-riporter, a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat koordinátora

2002-ben érettségiztem a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban. Felsőfokú tanulmányaimat ezután Egerben kezdtem el, az egri Eszterházy Károly Főiskolán, ahol történelem szakon végeztem, párhuzamosan az Egri Hittudományi Főiskola hittanár-nevelő szakja mellett. Főiskolai éveim alatt lehetőségem nyílt arra, hogy önkéntes munkát vállaljak a Szent István Rádió Hitvalló című műsorában kollégiumi társaimmal együtt, ahol lelkipásztori vezetés alatt fiatal felnőtteknek szóló hittan műsort készítettünk. 2008-ban a rádió munkatársa lettem. Az évek során nagy örömömre szolgált, hogy a magyar nyelvű evangéliumok utáni elmélkedéseket, Barsi Balázs atya gondolatait közvetíthettem a hallgatók felé. A Hitvalló című műsorok szerkesztésével (amelyben korábban önkéntesként dolgoztam) olyan hitbeli igazságokat, értékes gondolatokat adhatok, amelyek számomra is mindig megújulást hoznak. Szerkesztési feladataim közzé tartoznak dr. Katona István nyugalmazott püspök atya – Szentek, szent életű emberek című sorozatának, Szabó József atya és Deli Lajos atya Lélek szava című műsorunkban elhangzott gondolatainak szerkesztése és adásba tétele, valamint a néhai dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek atya Püspökkenyér című műsorban elhangzott gondolatait közel 10 éven át szerkeszthettem. 2013. nyarán indult el heti rendszerességgel az Úton és Útfélen ország- és világjáró turisztikai magazin, amelynek készítője és szerkesztője vagyok. Az utazás mellett, nagy hangsúlyt kap az életemben a környezet és természetvédelem is. Emiatt 2014. decemberében, a Zöld Hullám - Felelősen együtt a Földért környezet- és természetvédelmi magazin készítésére és szerkesztésére is megbízást kaptam Grunda János kollégámmal együtt. 2017-ben a Szent István Rádió gondozásában elindult a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat kiépítése az Egri Főegyházmegye területén. A hálózat koordinátoraként a rádiós, ifjúsági műhely műsorának a Hangolónak a szerkesztése a feladataim közzé tartozik. 15 év rádiós munkával a hátam mögött vallhatom, hogy nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna az élettől, minthogy én is a „Jó hír hangja” lehettem és lehetek. Az egri székhelyű katolikus rádió, a Szent István Rádió munkatársának lenni annyit jelent, mint aktívan bekapcsolódni az egyház evangelizációs tevékenységébe. Hitet közvetíteni, a környezet és természetvédelem fontosságára felhívni a figyelmet, az ifjúságot az értékes kommunikációra tanítani, a tartalmas kikapcsolódást segíteni lettek az életem fő mozgató rugói.

Email
Tovább

Domán Vivien

szerkesztő-riporter, bemondó

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem elvégzése után 26 évesen kerültem a rádióhoz, s azóta is örömmel készítek műsorokat vagy ismertetem meg a hallgatókat a napi friss hírekkel. A mindennapokban első sorban hírszerkesztőként és bemondóként találkozhatnak velem az éteren keresztül. Izgalmas feladatnak találom, hogy hazánk és a világ egyházi és aktuálpolitikai eseményeit tolmácsolhatom a rádiónk minden óráját megkezdő hírblokkokban. Bemondóként lehetőségem van a helyi és vármegyei sajtóeseményeken rövid riportok elkészítésére, melyek a Kora esti hírmondó és a Regionális hírek című műsorokba kerülnek. Szívemhez közel áll a déli órákban hallható Egyházi hírek című műsorunk, melyben nemcsak az egyházmegyénkben, de Kárpát-medence szerte történő fontos és lelket felüdítő programmal, történéssel kedveskedünk a hallgatóknak. Ezeken túl három műsor szerkesztő-riportere vagyok, melyekben hétről-hétre megmutathatom a hallgatóknak, hogy milyen „szemüvegen” keresztül látom én a világot és az általam választott riportalanyok hogyan vélekednek egy-egy aktuális kérdésről. A Sziluett című női műsorban igyekszem nőket érintő, családi témákat fókuszba állítani, a Könyvjelző című nyelvápoló és könyvajánló műsorban pedig könnyed beszélgetésben olvasnivalót ajánlani fiataloknak és régebb óta fiataloknak egyaránt. Az Egyházfórum című műsorban keresztény témájú beszélgetéseket és előadásokat szerkesztek, vagy olyan vendégekkel készítek interjúk, akik szívükön viselik az egyház szerető arcának bemutatását. A jogi műsor szerkesztőjeként, olyan világgal ismerkedem meg jómagam is, amely minden hallgatónak hasznos lehet a mindennapokban. Pár havonta lehetőségem van nemcsak a mikrofon mögött, de a kamera előtt is kamatoztatni az Úrtól kapott talentumokat a Szent István Televízió riportalanyaival beszélgetve. A szabadidőmben a szalézi család önkéntes animátora vagyok, hiszem és vallom, hogy úgy kell éljük a hivatásunkat, hogy az legyen a szívünkbe vésve, hogy „Isten másokért teremtett minket…”

Email
Tovább

Elek Tibor

ügyintéző

Indulástól, 2000. októberétől vagyok a rádió munkatársa. Nem sokkal érettségi után kerültem ide, időközben hittanári szakon végeztem a Pázmány Péter Hittudományi Egyetemen. Feladataim a beszerzés, hivatali és műszaki ügyintézés, irodai munka.

Email

Előháziné Harczos Krisztina

hírszerkesztő

Előháziné Harczos Krisztina vagyok. 1974-ben születtem Gyöngyösön. Kisgyermekkoromtól vallásos nevelésben részesültem, a nyári szüneteket Édesanyám testvérénél töltöttem a Miskolci Minorita plébánián. 2009-ben végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskola katekéta-lelkipásztori munkatárs szakán. 2018-tól vagyok a Szent István rádió munkatársa. Hírszerkesztő-hírolvasóként dolgozom, ami egyben a hobbim. Nagyon szeretem ezt az izgalmas munkát, felpörget és feltölt, minden nap egy-egy újabb kihívás, amit én kimondottan szeretek. Ezek a kihívások teszik izgalmassá és pörgőssé a rádióban töltött vasárnapokat. Jó érzés és megtisztelő feladat a rádió hallgatóinak átadni a nap híreit, eseményeit.

Email
Tovább

Farkas Erzsébet

szerkesztő-riporter, műsorvezető

A kezdetektől, 2000. augusztusától dolgozom a Szent István Rádiónál. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán diplomáztam 2002-ben, majd ezt követően 2005-ben a Master Media School tanfolyamán szerkesztő-riporter - műsorvezető képesítést szereztem. Jelenleg a minden héten jelentkező Mesterségem címere című portré- és a kéthetente jelentkező Évezredek asztalánál című gasztronómiai műsorokat készítem. Hetente a Kultúrkör című műsorunkban kulturális programokat ajánlok a kedves hallgatók figyelmébe és havonta a Sziluett című női magazinműsor adásait is Én állítom össze. Mindemellett nagy örömmel tölt el, hogy péntekenként, valamint egy hónapban több csütörtöki és szombati napokon is szerkesztem és vezetem a Szent István Rádió reggeli Napköszöntő című műsorsávját, közérdekű információkkal, játékkal és közéleti témákkal foglalkozó műsorokkal színesítve. A vasárnapi kívánságműsoroknak és az ünnepnapokon jelentkező különkiadásoknak is én vagyok a műsorvezetője. A portréműsorok készítése közel áll a szívemhez, ezt az is bizonyítja, hogy a Mesterségem címere című portréműsorom mellett az évek során a Kávéház című műsor számos adását is én szerkesztem. Kéthetente keddenként jelentkezik a Nosztalgiázzunk Laci atyával című műsorom, amelyben Széles László lőrinci plébánossal egy igazi nosztalgikus zenei időutazásra invitáljuk kedves hallgatóinkat. Rádiónk a „Jó Hír Hangjaként” indult 2000-ben, és én is ennek a „Jó Hírnek” a közvetítésére törekszem műsoraim és riportjaim készítése során.

Email
Tovább

Farkas Éva

szerkesztő-riporter

2015. óta vagyok a rádió külsős munkatársa Budapestről. Heti rendszerességgel készítem a Merítés című 50 perces műsort (péntekenként 14:05-kor), ami kulturális témájú beszélgetéseket tartalmaz országos, kivételesen szélesebb kitekintésben. Havi egy-két alkalommal a Kávéház (szombatonként 16:05-kor) szerkesztőjeként jellemzően a hazai kulturális élet kiválóságaival készítek interjúkat.

Email

Federics Róbert

operatőr, szerkesztő-riporter

A filmkészítés kulisszái már gyermekkorom óta nagyon érdekeltek. Bár későbbi tanulmányaimat nem ebben az irányban folytattam, az évek folyamán egyre inkább belecsöppentem a filmes világba, a különböző munkák során pedig az alapvető tudást is megszereztem mind az operatőri, mind pedig a szerkesztés és vágás területein. Ternyák Csaba érsek úr szándékának megfelelően lehetőséget kaptam a Szent István Tv alapjainak kialakításában és a médium elindításában 2011-ben, amely struktúrájában, működésében Magyarországon jelenleg is egyedülálló.

Email
Tovább

Fehér József

technikus

Középiskolai tanulmányaimat Esztergomban, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban végeztem. A főiskola elvégzése után évekig villamos mérnökként dolgoztam. A rádiónak 2000. októberétől vagyok tagja, technikusi munkakörben. A mindennapokban a szentmisék közvetítése, az élő adások során találkozhatnak a nevemmel. Nagy örömmel tölt el, hogy a munkámmal én is hozzájárulok, hogy a „Jó hír hangja’ jó minőségben minél több hallgatóhoz juthasson el. 2012-ben az a megtiszteltetés ért, hogy beválasztottak az Egri Fertálymesteri Testületbe.

Email
Tovább

Fekete Gábor

tudósító

Tevékenységemet 2005. augusztusa óta végzem a rádióban. Munkámhoz főként a Gyöngyösön és Hatvanban történő események tudósításai tartoznak, mind közéleti mind kulturális területeken. 1993-1996 között végeztem teológiát Egerben, 2001-ben végeztem el az újságíró iskolát Budapesten. 2004-ben a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskoláján művelődésszervező diplomát szereztem Európai Uniós tanulmányok szakiránnyal. 2009-ben végeztem protokollszakértő és rendezvényszervező szakon Budapesten, majd ugyanitt 2010-12-ben szóvivő kommunikációs vezető és beszédíró mesterszakon. Az eltelt több mint egy évtized alatt folyamatosan tartok előadásokat protokoll és kommunikációs területen. 2014. óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója vagyok közszolgálati protokoll szakirányon, ahol közszolgálati protokoll és rendezvényszervezés tantárgyakat tanítok. A Kodolányi János Egyetemen 2018. óta oktatok tárgyalástechnika, közszolgálati protokoll, illem etikett és retorika tantárgyakat. A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító tagja, médiakommunikációs elnökségi tanácsadója vagyok. Mindenütt folyamatosan támogatom a Szent István Rádió misszióját. A jó hír hangjaként minden szakértelmemmel azon vagyok, hogy megfeleljek a küldetésnek.

Email
Tovább

Hamar Dénes

gazdasági vezető

A Miskolci Egyetemen végeztem közgazdászként, pénzügy-számvitel szakirányon. Az indulás óta foglalkozom a Szent István Rádió és Televízió gazdasági vezetésével és minden olyan feladattal, amely a rádió pénzügyi működtetéséhez kapcsolódik. Pénzben nem kifejezhető az a szolgálat, amelyet a rádió és a televízió Észak-Magyarországon, főleg az Egri Főegyházmegye területén végez. Jó érzés ebben részt venni. Köszönöm minden régi és jelenlegi munkatársamnak a munkáját!

Email
Tovább

Horváthné Bartók Beáta

zenei szerkesztő

Végzettségeimet tekintve hegedű-, magánének-, szolfézs-, ének-zene és magyartanár; valamint újságíró - szerkesztő vagyok. A Szent István Rádióban zenei szerkesztőként és szerkesztő-riporterként tevékenykedem. Emellett az Egri Szimfonikus Zenekarban is dolgozom, mint első hegedűs, immáron huszonnyolc esztendeje. Fennmaradó időmben magánénekesként is vállalok koncerteket. Hiszem, hogy a Jóisten által nekem adott feladat, azaz a küldetésem a zene segítségével teljesedhet ki, ami mindennap feltölt, boldoggá tesz. Ezt a boldogságot és harmóniát próbálom továbbadni családomnak - két nagylány édesanyjaként -, a körülöttem élőknek; valamint a rádión keresztül, az általam válogatott zenék segítségével Önöknek, hallgatóknak is. "Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni." (John Lennon)

Email
Tovább

Hunyadi-Buzásné Klész Beáta

szerkesztő-riporter

2001 óta dolgozom a Szent István Rádiónál, ugyanabban az évben diplomáztam kommunikáció-történelem szakon az akkori Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. Később szintén Egerben történelemből, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen közösségi és civil tanulmányokból MA fokozatot szereztem. A kezdetek óta több műsor szerkesztésében részt vettem, ezek közül jelenleg is készítője vagyok a Közéletnek, a Kultúrkörnek, a Kora esti hírmondónak valamint a Múltunk pilléreinek. A kultúra, a hagyományápolás, a történelem szeretete egész életemben elkísért, így elmondhatom, az a dolgom, amit szeretek, ami érdekel, amiről van előzetes tudásom, tapasztalásom. Az általam szerkesztett műsorokban jó újra feleleveníteni az oktatóim által kapott tudást és megismerni új utakat, kutatásokat, aktualitásokat, értékeket és ezt átadni a hallgatóinknak.

Email
Tovább

ifj. Grunda János

szerkesztő-riporter, tudósító

Miskolcon születtem 1983-ban, görögkatolikus papgyerekként. Édesapám hivatása miatt elmondhatom magamról, hogy már három vármegyében is éltem. A Debreceni Egyetem bölcsész kara után egy évet Kárpátalján töltöttem, majd Németország következett. 2009. őszétől dolgozom a Szent István Rádiónál, főleg Miskolcon tevékenykedem. Az Értékadó, a Zöld hullám, a Közelkép és Lélek szava készítésén, szerkesztésén túl nagyon büszke vagyok a Megmaradni című műsoromra, mely a határon túli magyarság közéletével foglalkozik. Két görögkatolikus műsort készítek a tokaji és kisújszállási vételkörzetünkbe is. Ezen kívül hétfőtől-péntekig a Hírmondó/Regionális hírek magazinunkba tudósításokat küldök, jórészt Miskolcról. Nagyon örülök, hogy gyerekkori jó barátommal, unokabátyámmal Molnár Andrással dolgozhatok együtt. Remélem, hogy riportjaimmal, műsoraimmal sikerül a rádiónk értékrendjének megfelelően tájékoztatni hallgatóinkat napjaink eseményeiről. A rádiónál töltött eddigi 14 évem alatt a riportoknak köszönhetően nagyon sok érdekes emberrel találkoztam és szeretem, hogy sokszor az utazás is a munkám része. Szeretek minden nap úgy felkelni, hogy rádiós hivatásom van, remélem ezt a lelkesedést műsoraim hallgatói is érzik és értékelik.

Email
Tovább

Kakuk Lászlóné

takarító

Felsőtárkányi vagyok, 1952-ben születtem. A Bervában 35 évig, az Agria Humánnál 13 évig dolgoztam. 2017-től a Szent István Rádióban takarítónőként dolgozom. Nagy örömmel jövök minden nap. Szerető közösségben, jó emberek között telnek a napjaim.

Email

Karkus István

technikus

A kommunikáció szakos főiskolai tanulmányaim befejeztével még nem gondoltam, hogy majd évekkel később a mikrofon technikai oldalán fogok dolgozni technikusként. A gondviselésnek köszönhetően a Szent István Rádióban találtam meg az ideális munkahelyemet, ahol a kollégákkal együtt lelkesen sugározzuk a Jó hír hangját.

Email

Koleszár Krisztián

tudósító

Koleszár Krisztián vagyok, egy zempléni kisvárosban, Sárospatakon élek feleségemmel és három leánygyermekemmel. Hittanár végzettségemmel 17 évig tanítottam a város oktatási intézményeiben, jelenleg informatikusként dolgozom a helyi katolikus iskolában. A rádió szerkesztőségében 2004-től tevékenykedek, mint külsős tudósító. Elsősorban az aktuális hírműsorok összeállításában veszek részt, napról-napra friss híranyagokat küldve régióm főbb eseményeiről. Emellett kollégáim kérésére egyéb műsorokba is szívesen készítek riportokat. Örömmel veszek részt a havi szakmai-lelki napokon, amikor is találkozhatom távolabbi munkatársaimmal is. Bízom benne, hogy együttes munkánkkal, valóban a „Jó hír” szolgálatában állhatunk és Isten segítségével még sokáig lesz hallható a Szent István Rádió.

Email
Tovább

Kónya Éva

szerkesztő-riporter, tudósító, marketing felelős

A zene szeretete gyermekkorom óta meghatározó az életemben. A zeneművészeti szakközépiskola elvégzése után kerültem Egerbe, ahol az Eszterházy Károly Főiskolán (ma Eszterházy Károly Katolikus Egyetem) ének- zene szakos tanári diplomát szereztem. További tanulmányaimat Etika, ember- és társadalomismeret szakos bölcsészként folytattam. 2008. augusztusától dolgozom a Szent István Rádióban. Több mint öt éven át töltöttem be a zenei szerkesztő munkakört, ebben az időszakban társszerkesztője voltam, jelenleg pedig felelős szerkesztője vagyok A zene mesterei című műsornak. 2013. novemberétől új feladatokat bíztak rám, először a törökszentmiklósi adónkon a Tér- kép című műsort készítettem, jelenleg pedig a kisújszállási adónkon naponta jelentkező Napról-napra című műsor szerkesztő-riportere vagyok. A zene továbbra is fontos eleme az életemnek és a munkámnak, hiszen zenei szerkesztője vagyok a Nem középiskolás fokon című irodalmi műsornak, a Hallgassuk együtt című műsorunkban pedig a hazai és a külföldi könnyűzenei élet világában barangolhatunk együtt kedves hallgatóinkkal. A 2021-es év a rádiózás egy újabb területére sodort, a reklám készítés és a marketing világába, amelynek köszönhetően lehetőségem van nap, mint nap a kreatív és alkotó energiáim hasznosítására. Hiszen „a reklám nemcsak ipar, hanem művészet is.” (Oliviero Toscani)

Email
Tovább

Kriston Tamás

hírszerkesztő, tudósító

2001-től vagyok a Szent István Rádió munkatársa. Kezdetben tudósítóként, illetőleg hírszerkesztőként dolgoztam. Ezt követően kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy adáskörzettünk sporthíreit felügyeljem a rádióban. Jelenleg három területen dolgozom. Tudósítóként a kazincbarcikai körzet híreit készítem. Hírszerkesztőként szombatonként találkozhatnak velem a kedves hallgatók. A harmadik terület a már fentebb említett sport. Rádiónkban hétfőtől szombatig a délutáni hírblokkban tíz perces regionális sportösszefoglalót hallhatnak, mely elkészítése az én feladatom. Ez a műsor a régiónkban történt sporteseményeket dolgozza fel. Ezen kívül hétfőnként „Hajrá magyarok” címmel szerkesztem a SZIR sportmagazinját. Ebben a műsorban a hazánkat érintő legfontosabb sporteseményeket dolgozom fel. Végzettségem szerint magyar-könyvtár szakos tanár vagyok. Kazincbarcikán élek. Tagintézmény-vezető vagyok egy Kazincbarcika melletti faluban, Szuhakállóban.

Email
Tovább

Krupa Sándor

portás

1951-ben születtem Egerben, gazdálkodó családban. Az általános iskola elvégzése után lakatos szakmát tanultam. Az EVILL vállaltnál dolgoztam 27 évig. A rendszerváltás után a Megyeházán tevékenykedtem, mint karbantartó. Később díszműkovács szakmát tanultam és gyakoroltam. Király Róbert szobrászművész úrral együttműködve készítettem el Egerben az 56’-os emlékmű krómacél zászlóját és több más köztéri, mint pl. Mátraballán a Csodaszarvas alkotást. 2013-ban a nyugdíjba vonulás után gondnokként kezdtem dolgozni a Munkaügyi központban. 2020-ban jöttem a Szent István Rádióhoz, mint portás. Jól érzem magam ebben a szeretetközösségben.

Email
Tovább

Kvaszinger Jenő

technikus

2003. nyarán csatlakoztam a rádió családias csapatához technikusi munkakörben. A rádió informatikai hátterének biztosítása, élő adások közvetítése, adásvezérlés tartoznak feladataim közé. Nagy örömömre szolgál, hogy munkámmal én is részt vehetek a „Jó hír” terjesztésében.

Email

Liptainé Berecz Renáta

szerkesztő-riporter, bemondó

Liptainé Berecz Renáta vagyok, Egerben születtem és nőttem fel. A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban kisgimnáziumi osztályban nyolc évig tanultam. Ezt követően egyetemi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem Piliscsabán, kommunikáció- és médiatudomány szakon, újságírás szakirányon. A hallgatók a 2016. és 2017. közötti időszakban hírszerkesztőként már hallhatták a hangomat. Az ezt követő években egy másik szerkesztőségben újságíróként dolgoztam, ez idő alatt született két kislányom, Hanna és Rozina. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy 2023. április vége óta újra a Szent István Rádiónál dolgozom. Bemondóként és műsorvezetőként is hallhatják a hangomat, ezeken kívül pedig a Cseperedő, valamint a Kérem a következőt! és a Mindennapi egészségünk című műsorokat is szerkesztem.

Email
Tovább

Luterán-Turi Sarolta

zenei szerkesztő

Édesapám zenetanár, ennek köszönhetően a zene hallgatása és művelése születésemtől kezdve szerves része az életemnek. A családi indíttatásnak köszönhetően középiskolai tanulmányaimat Kecskeméten, az ország egyik legnevesebb zenei intézményében, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnáziumban végeztem. Az érettségit követően az egykori Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola hallgatójaként szereztem első diplomámat, történelem-ének-zene szakon, amelyet a későbbiekben egy középiskolai történelemtanári, majd egy történészi oklevél követett. Ebből is látszik, hogy a zenén kívül életem másik meghatározó alappillére a történelem, annak oktatása és kutatása egyaránt.
A Szent István Rádiónak kisebb megszakítással 2004 óta vagyok tagja, jelenleg zenei szerkesztőként dolgozom.

Email
Tovább

Molnár András

szerkesztő-riporter

Pannonhalmán érettségiztem, 1999-ben, az első hatosztályos évfolyamban. A Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán és a Nyíregyházi Főiskolán szereztem meg első diplomámat, hittanár-rajz szakon. Majd a hittanár szak mesterképzését is elvégeztem és a Miskolci Egyetemen Európa szakértő diplomát is szereztem. 2004. húsvétja óta vagyok tagja ennek a családias csapatnak. Hírszerkesztőként kezdtem, majd az első műsorom az Iránytű volt, amit a mai napig szeretettel készítek hetente kétszer, kedden és pénteken 16:30-tól hangzik el. Fiatalos témákkal, interjúalanyokkal, programokkal, filmes hírekkel és moziajánlóval jelentkezünk. Hétfő (néha csütörtök és/vagy szombat) reggelente én ébresztem Önöket műsorvezetőként, 8 óra után kvízjátékkal várok mindenkit a készülékek elé. 2010-től a miskolci szerkesztőségben készítem a műsorokat. Ezek közül a Segíthetünk? az egyik szívügyem, amiben segítő és segítséget kérő szervezeteket, személyeket, kezdeményezéseket mutatunk be. (Csütörtökönként és szombatonként 9 után hallható.) Kéthetente a hétfő reggel 9-kor elhangzó Közélet című műsor készül a kezeim között, aktuális témákkal, helyszíni tudósításokkal, közéleti eseményekkel. Döntéshozókkal, programszervezőkkel, civil szervezetek képviselőivel, művészekkel, írókkal beszélgetek. Ezen kívül találkozhatnak velem az éteren keresztül a Lélekműhely című regionális műsorban, váltásban készítem Grunda János kollégámmal keddenként 14 órától a tokaji vételkörzetben, mély gondolatokról, helyi eseményekről, aktualitásokról, helyi szokásokról, szentbeszédekről számolunk be. Időnként a TV képernyőjén is feltűnök, illetve a hírszerkesztésben is vállalok feladatokat. Önöknek készült műsorainkat fogadják sok szeretettel, köszönjük, hogy minket hallgatnak!

Email
Tovább

Pap Ildikó

szerkesztő-riporter

2000. óta, a kezdetektől tagja vagyok a rádió szerkesztőségének. Hivatásomnak tekintem és ajándék a munkám, amely a családom mellett életem jelentős részét kitölti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint műsoraim száma és sokszínűsége. A Mit tegyek, Közelkép, Egymás közt, Mustármag, Karitasz percek és a Szerzetesek félórája című műsoraimban mindig az aktualitásra törekszem és a valódi értékeket igyekszem megmutatni. Annál is inkább, mert tudom, hogy értékvesztett, hagyományaihoz alig kötődő társadalmunkban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan dolgozzuk fel, hogyan tárjuk hallgatóink elé a ránk zúduló rengeteg információt. 2011-ben a Szent István Televízió indulásakor bővült a feladatköröm. Szerkesztő-műsorvezetőként a Szó van róla című műsorunkban a katolikus egyházat és egyházmegyénket érintő aktuális témákról beszélgetünk, a Hívtál Uram, itt vagyok című portréműsorban az egyházmegyében élő lelkipásztorokat mutatjuk be. Emellett a Televízió tudósításainak szerkesztésében is aktív szerepet vállalok. Az egyházmegye eseményeiről készült cikkeim, beszámolóim a honlapon olvashatók.

Email
Tovább

Papp Péter

szerkesztő-riporter

Szabolcs-Szatmár megyében születtem 1958-ban Petneházán. 1982 óta élünk feleségemmel Mezőkövesden. Három felnőtt gyermekünk és három unokánk van. Népművelő és földrajz- történelem tanár a végzettségem. 2001. januárjától dolgozom az akkor Magyar Katolikus Rádióban, majd a Szent István Rádióban. 2008-tól tanítok Mezőkeresztesen főállásban, így megbízási szerződéses munkaviszonyban maradtam a Rádiónál. Azóta az Itt élünk című műsort szerkesztem szombatonként és a Közéletben kapok szerepet. Érdeklődési köröm a természetvédelem és a kultúra, ezért műsoraiban főképp ezek a témák jelennek meg. Igyekszem változatos helyeket felkeresni, főképp az adáskörzetünkből, de néha távolabbra is elkalauzolom rádiónk hallgatóit.

Email
Tovább

Péderi Zsolt

műszaki vezető

A rádióban 2000. októberétől dolgozom. Feladatom műszaki vezetőként a rádiót érintő műszaki üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok elvégzése. Összehangolom a technikus kollégák munkáját, adástechnika, rendszer - informatikai feladataim mellett élő közvetítések, külső felvételek, rendezvény hangosítás, műszaki fejlesztések tervezése és megvalósítása is része a napi feladataimnak.

Email

Péderi-Kovács Krisztina

szerkesztő-riporter, zenei szerkesztő

Műsoraim: Andante, Neuma, Hét nap, Kívánságműsorok, Népzenei kincsestár, Déli muzsika, Nosztalgiacsokor. A zene mindig szerves része volt az életemnek. A rádióban ugyan nem művelem, „csak” hallgatom a jobbnál-jobb zenéket. Keresem az újdonságokat, de a nagy klasszikusokhoz is mindig örömmel nyúlok - remélem, a hallgatók legnagyobb örömére.

Email

Sinkovics Andrea

szerkesztő-riporter, hírszerkesztő

A Kossuth Lajos Tudományegyetemen 2002-ben történelemtanári, 2003-ban pedig művelődési és felnőttképzési menedzser szakon diplomáztam. Majd közgazdászként az Eszterházy Károly Főiskolán végeztem. Újságírói szakképesítést a Nemzeti Újságíró Tanodában, Budapesten szereztem. Már ötödéves egyetemistaként tudósítottam az Egyetemi Lelkészség rendezvényeiről. 2003. őszétől dolgozom a Szent István Rádiónál, jelenleg riporterként és hírszerkesztőként. Az Érték-Adó gazdasági magazin felelős szerkesztője, valamint a Közélet, a Mustármag és a Lélek szava című műsorok szerkesztő-riportere vagyok.
Örömmel és hivatástudattal dolgozom azért, hogy „a jó hír hangja” minél több emberhez eljusson. Fontosnak tartom, hogy azt a keresztény értékrendet, amit Istentől családomon keresztül kaptam, a műsoraimmal is közvetítsem. Gyermekkoromtól az egri Bazilika egyházközségéhez tartozom. Az Eger Belváros Római Katolikus Főplébánia képviselőtestületének 2014. óta tagja vagyok. Keresztény hivatásunk, hogy ne kereszteket ácsoljunk másoknak, hanem megemeljük embertársaink keresztjét és hordozzuk a másik ember sebeit.

Email
Tovább

Somogyi Márton

technikus

2008. augusztusában csatlakoztam a technikusok táborához. Ismert környezetben, barátságos kollégák fogadtak, mivel a tanulmányi gyakorlati időmet volt szerencsém a rádióban eltölteni még 2006-ban. A média világa nem volt ismeretlen számomra, korábban operatőrként dolgoztam a Füzesabonyi Városi Televíziónál. Munkám során arra törekszem, hogy a reggeli játékok alkalmával, szentmisék, rózsafüzér imádságok közvetítésével, a rádió betölthesse létrehozásának célját és küldetését: a Jó hír hangja lehessen. Feleségemmel Egerben élünk négy gyermekünket nevelgetve.

Email
Tovább

Somosvári Eszter Anna

szerkesztő-riporter, irodalmi szerkesztő

Magyar és angol szakon, valamint angol szakfordítóként végeztem a Miskolci Egyetemen. A Szent István Rádiónak indulásától, 2000-től a tagja vagyok, akkor még a közélet rovatot erősítettem, most az irodalmi műsorokat szerkesztem. Akkoriban ez egy fejesugrás volt az ismeretlenbe, nemcsak nekem, hanem mindenkinek, hiszen mondhatjuk, hogy nekünk kellett kitalálni és letenni a katolikus rádiózás alapjait. Nem bántam meg. Rengeteg baráttal és vidám tapasztalattal lettem gazdagabb. 23 év hosszú idő, ha nem lenne ilyen színes a munkám és nem szeretném ennyire, valószínűleg már nem lenne itt a kép rólam, és nem kellene bemutatkozást írnom. További kellemes rádiózást!

Email
Tovább

Szarvas István atya

Magyar Katolikus Rádió Alapítvány kuratóriumi elnöke

2003-2015 között voltam a rádió (majd később a Szent István Televízió) igazgatója, és a médiumot működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítvány kuratóriumi elnöke. 2015-től az alapítvány elnöki tisztségét töltöm be. Jelenleg a Daloljatok az Úrnak (egyházzenei) és a Könyvek könyve c. műsorokat szerkesztem.

Email

Szecskóné Vasvári Bernadett

zenei szerkesztő

Kiegyensúlyozott, katolikus családban nőttem fel Egerben. A zenével való kapcsolatom ötévesen kezdődött a Zeneóvodában. A Tinódi Sebestyén Általános Iskola ének-zene tagozatára jártam, 10 évesen kezdtem el hegedülni, ami végigkísért az egyetemi évekig.
A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Szakközépiskolában érettségiztem pedagógia szakon. Egyetemi tanulmányaimat ének-zene és hittanár-nevelő szakon végeztem az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. 2007. óta dolgozom a rádióban zenei szerkesztőként. Ez a feladatkör folyamatos tanulásra, új dolgok megismerésére, felelősségvállalásra, nyitottságra ösztönöz, hisz minden műfajban otthon kell lennem a különböző zenei összeállítások, műsorok készítése során. Fontos számomra a közvetlen kapcsolat a munkatársaimmal, valamint a hallgatókkal, akiknek megpróbálom minden zenei kívánságát, kérését teljesíteni. Igyekszem az életet mindig a derűsebb oldaláról szemlélni. Nem is kívánhat az ember jobb dolgot: munka közben egész nap zenét hallgatni. Műsoraim: Népzenei Kincsestár, Kívánságműsor, Déli muzsika, Hajnali zene, Magyar nóta. A péntek reggeli játék állandó zenei szerkesztője vagyok. Kéthetente tokaji adónk és körzetének műsorait is én készítem: Kilátó, Lélek-műhely, Találkozás, Téka címmel. Szeretettel ajánlom figyelmükbe „A zene mesterei” című műsorunkat, amely igazi zenei csemege ínyenceknek: legendás énekesek, együttesek a főszereplők, akik évtizedeken át milliókat hódítottak meg zenéjükkel. A műsor kéthetente szombaton este 21 órától hallható. Külön örömöt jelent, hogy a rádió Gyertyaszentelő Boldogasszony rózsafüzér társulatának tagjaként is szolgálhatom, építhetem munkatársaimmal a katolikus közösségi életet.

Email
Tovább

Tikovits Ernő

szerkesztő-riporter, műsorvezető

Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével és a rádió munkatársai közül az én nevemre is kattintott. Mivel nem gondolhatom minden látogatóról, hogy éjjel-nappal a Szent István Rádiót hallgatja ezért hadd mutatkozzam be röviden. Azon kevesek közé tartozom, akik már a rádió elindulásánál is ott sertepertéltek. Az újságírói végzettség mellett teológiai diplomával is rendelkezem. Sokféle műsort készítettem már az elmúlt bő két évtized folyamán, de talán szívemhez az útmenti keresztek és egyéb vallási emlékek kutatása áll legközelebb. Szeretem a munkámban a teljes szabadságot és hogy általában mindig testhez álló feladatokat kaptam.

Email
Tovább

Tompos Péter

technikus

2020. márciusában csatlakoztam a rádió csapatához technikusi munkakörben. Barátságos környezet és segítőkész kollégák fogadtak. Feladataim – a technikus kollégákhoz hasonlóan – az élő adások közvetítése, stúdió felvételek készítése illetve az adásmenet felügyelete.

Email

Varga István

portás

Varga István vagyok, az irodaház portáján szolgálok, a Szent István Rádió új épületbe kötözésétől három és fél éve. Gyakorlatilag a rádióhoz tartozom én is. Előtte raktárosként dolgoztam építő ipari vállalkozásoknál. Nős vagyok. Van két lányom és négy unokám, a feleségem is az egyháznál szolgál. Nyugdíj előtt állok, de ha lehet, még maradnék. Jók a kollégák, szeretek itt dolgozni.

Email

Vozáry Róbert

operatőr, vágó

2020. szeptemberében csatlakoztam a Szent István Rádió és Televízió csapatához. A kollégák nagyrészt ismerősek voltak számomra, mert a médiában régebb óta dolgoztunk vagy így, vagy úgy közösen. A média világa nem ismeretlen számomra, korábban operatőrként, rendezőként tevékenykedtem az egri városi televíziónál. Jelenleg sok fajta műsorgyártásban veszek részt, A Szentélyek Nyomában című dokumentumfilm sorozatomra vagyok büszke, aminek rendezője, operatőre vagyok.

Email
Tovább
 • Bérczessy András igazgató, főszerkesztő
 • Birincsik Márton zenei szerkesztő, technikus
 • Debnár Ádám hírszerkesztő
 • Dian-Dankó Zsuzsanna szerkesztő-riporter, a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat koordinátora
 • Domán Vivien szerkesztő-riporter, bemondó
 • Elek Tibor ügyintéző
 • Előháziné Harczos Krisztina hírszerkesztő
 • Farkas Erzsébet szerkesztő-riporter, műsorvezető
 • Farkas Éva szerkesztő-riporter
 • Federics Róbert operatőr, szerkesztő-riporter
 • Fehér József technikus
 • Fekete Gábor tudósító
 • Hamar Dénes gazdasági vezető
 • Horváthné Bartók Beáta zenei szerkesztő
 • Hunyadi-Buzásné Klész Beáta szerkesztő-riporter
 • ifj. Grunda János szerkesztő-riporter, tudósító
 • Kakuk Lászlóné takarító
 • Karkus István technikus
 • Koleszár Krisztián tudósító
 • Kónya Éva szerkesztő-riporter, tudósító, marketing felelős
 • Kriston Tamás hírszerkesztő, tudósító
 • Krupa Sándor portás
 • Kvaszinger Jenő technikus
 • Liptainé Berecz Renáta szerkesztő-riporter, bemondó
 • Luterán-Turi Sarolta zenei szerkesztő
 • Molnár András szerkesztő-riporter
 • Pap Ildikó szerkesztő-riporter
 • Papp Péter szerkesztő-riporter
 • Péderi Zsolt műszaki vezető
 • Péderi-Kovács Krisztina szerkesztő-riporter, zenei szerkesztő
 • Sinkovics Andrea szerkesztő-riporter, hírszerkesztő
 • Somogyi Márton technikus
 • Somosvári Eszter Anna szerkesztő-riporter, irodalmi szerkesztő
 • Szarvas István atya Magyar Katolikus Rádió Alapítvány kuratóriumi elnöke
 • Szecskóné Vasvári Bernadett zenei szerkesztő
 • Tikovits Ernő szerkesztő-riporter, műsorvezető
 • Tompos Péter technikus
 • Varga István portás
 • Vozáry Róbert operatőr, vágó

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala