Katolikus óvoda Berzéken

A Katolikus Egyház fenntartásában működik tovább a berzéki Perczel Mór Óvoda. Az ünnepélyes átadás valamint az épület megáldása szeptember másodikán volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

04

Nagy Krisztián plébániai kormányzó a Szent István Televízió kérdésére elmondta, Berzéken jó a lelki élet és a történelmi egyházak templomaiba is szép számmal járnak a hívek. Ennél fogva már jó ideje igény mutatkozott arra, hogy legyen egyházi fenntartású oktatási intézmény a településen.

belyeg

Hozzátette: többletet kapnak majd a gyermekek itt, nagyobb figyelmet irányíthatnak az evangélium tanítására.

A megáldást megelőzően hálaadó szentmisét tartottak a helyi templomban. Juhász Ferenc szentbeszédében rámutatott, bár új fenntartója lett az óvodának, a legnagyobb változás az emberi szívekben lesz, amelyek minél inkább meg akarják majd ismerni Jézus Krisztust.

01

Elmondta még, az intézmény átvétele annak is jele, hogy bizalom van az egyház iránt mind a szülők, mind a településvezetők részéről.

05

A szentmise végén Sebő Gábor polgármester mondott köszöntőt. Berzék első embere a tenni akarás és a közösségi összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. Megköszönte az intézményvezetők, pedagógusok munkáját, akik által fönnmaradhatott és gyarapodott az óvoda és örömét fejezte ki, hogy mostantól az katolikus egyház fenntartásában működhet tovább.

kép és szöveg: Federics Róbert

 



< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala