Idén már 18. alkalommal tartottak motoros búcsút Ecséden

 
18. alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Motoros Búcsút Ecséden, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál.
 
A hétvégét megelőző esőzések miatt a biztonságot és az érkező zarándokok komfort érzetét figyelembe véve a pénteki nap programjai a szervezők döntése alapján elmaradt. Az idén is szép számban érkező zarándokok számára szombaton már tervezetteknek megfelelően  zajlottak a pogramok. Volt harcművészeti bemutató, ahol a hatvani TKD Spirit Egyesület fiatal és felnőtt tehetségei mutatkoztak be. Ezt követően pódiumbeszélgetésekre került sor Bán Mór író és Bodnár Balázs illusztrátor, valamint a S.E.R.E.G. c. filmsorozat főszereplője, Csórics Balázs színész közreműködésével.
 
 
 
Fergeteges néptánc bemutatót is láthattak az érdeklődők a helyi Kacus Néptánc Együttes jóvoltából. A nap zárásaként a kápolnában ünnepi szentmisét mutatott be Varga József plébániai kormányzó, majd megáldotta a zarándokokat és motorjaikat, valamint egy új keresztet is. "Az idei esemény megtanított minket a bizalomra és a hitre, ahogyan a plébániai kormányzó úr fogalmazott "...tanulni jöttünk Máriától." Köszönjük mindenkinek a szíves szolgálatát és részvételét!" - összegezte tapasztalatait Csontos Péter főszervező.
 
 


Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala